Acidofilné mlieko ČOKOLÁDA (330 g)
Acidofilné mlieko je celkom iný nápoj ako klasické čerstvé mlieko – líši sa nielen vôňou a chuťou, ale aj štruktúrou a konzistenciou – je husté, krémové a sýte. Pokračovať
Názov acidofilné mlieko je originálne odvodený od pomenovania baktérie, vďaka ktorej sa čerstvé mlieko zmení na acidofilné – Lactobacillus acidophilus. Táto prospešná baktéria sa prirodzene nachádza v ľudskom tele a okrem acidofilného mlieka ju nájdeme v ďalších fermentovaných produktoch ako v jogurte, rôznych kefíroch, v pochúťkovej smotane, či v kvalitnej slovenskej žinčici. Lactobacillus acidophilus mení prostredie, ktoré sa stáva, nevhodným pre škodlivé baktérie.
Okrem toho má mnoho pozitívnych vlastností, ktoré z neho robia vylepšenú formu mliečneho nápoja.
Lactobacillus acidophilus premieňa laktózu na jednoduché cukry. Vďaka tomu je acidofilné mlieko vhodné aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu. Konzumácia acidofilného mlieka pomôže aj tým, ktorí po vypití klasického mlieka trpia žalúdočnými či tráviacimi ťažkosťami. Acidofilné mlieko obsahuje menej tuku, je plné vitamínov, minerálov a živej kultúry laktobacilov.
ZLOŽENIE: plnotučné mlieko (obsah tuku najmenej 4,4 %), čokoládová zložka 7,5 % (trstinový cukor, 41 % kakaový prášok deZaan* - obsah kakaového masla v prášku 20 - 22 %), jogurtová kultúra, mliekarenská kultúra. Obsahuje živú kultúru: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium sp.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energia: 387 kJ/93 kcal
Tuky: 4,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,4 g
Sacharidy: 9,3 g z toho cukry 8,8 g
Bielkoviny: 3,8 g
Soľ: 0,09 g
SKLADOVANIE: pri teplote 4-8 °C (pred použitím odporúčame pretrepať)
DOBA SPOTREBY: 28 dní podľa dátumu uvedeného na obale (po otvorení spotrebovať do 24 hodín)
VÝROBCA: Poľnohospodárske družstvo vo Vrábľoch, Levická 886, 952 01 Vráble
KRAJINA PÔVODU: Slovensko
Vo výrobku sa môže tvoriť srvátka, je to znakom prírodného jogurtového smoothie bez umelých konzervačných látok a umelých farbív.
* Používame výhradne kakao s obsahom tuku 21-22 % od holandského výrobcu deZaan. Výrobca DeZaan začal vyrábať kakao v roku 1911, názov spoločnosti Zaan je názvom rieky aj okresu v Holandsku, kde spoločnosť začala svoju výrobu. Postupom času, a treba povedať, že veľmi rýchlo, sa táto značka stala najväčším spracovateľom kakaových výrobkov na svete. Neskôr spoločnosť prevzala skupina Olam. Táto zo značky deZaan vytvorila prémiovú značku kakaa. V súčasnosti kakaové výrobky vyrobené značkou deZaan predstavujú celosvetovo najvyššiu dosiahnuteľnú kvalitu kakaa. A aj pre ich nastavenie výroby ako trvalo udržateľného rozvoja, ekologický prínos a inovatívny rast, používame toto výnimočné kakao aj v našich výrobkoch.