Acidofilné mlieko ČIERNA RÍBEZĽA (330 g)
Acidofilné mlieko je celkom iný nápoj ako klasické čerstvé mlieko – líši sa nielen vôňou a chuťou, ale aj štruktúrou a konzistenciou – je husté, krémové a sýte. Pokračovať
Názov acidofilné mlieko je originálne odvodený od pomenovania baktérie, vďaka ktorej sa čerstvé mlieko zmení na acidofilné – Lactobacillus acidophilus. Táto prospešná baktéria sa prirodzene nachádza v ľudskom tele a okrem acidofilného mlieka ju nájdeme v ďalších fermentovaných produktoch ako v jogurte, rôznych kefíroch, v pochúťkovej smotane, či v kvalitnej slovenskej žinčici. Lactobacillus acidophilus mení prostredie, ktoré sa stáva, nevhodným pre škodlivé baktérie.
Okrem toho má mnoho pozitívnych vlastností, ktoré z neho robia vylepšenú formu mliečneho nápoja.
Lactobacillus acidophilus premieňa laktózu na jednoduché cukry. Vďaka tomu je acidofilné mlieko vhodné aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu. Konzumácia acidofilného mlieka pomôže aj tým, ktorí po vypití klasického mlieka trpia žalúdočnými či tráviacimi ťažkosťami. Acidofilné mlieko obsahuje menej tuku, je plné vitamínov, minerálov a živej kultúry laktobacilov.
ZLOŽENIE: plnotučné mlieko (obsah tuku minimálne 3,5 %), ochucujúca zložka 16 % (65,8 % ríbezle, trstinový cukor), jogurtová kultúra, mliekarenská kultúra. Obsahuje živú kultúru: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium sp.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energia: 353 kj/84 kcal
Tuky: 3,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,3 g
Sacharidy: 10 g z toho cukry 10 g
Bielkoviny: 2,9 g
Soľ: 0,08 g
SKLADOVANIE: pri teplote 4-8 °C (pred použitím odporúčame pretrepať)
DOBA SPOTREBY: 28 dní podľa dátumu uvedeného na obale (po otvorení spotrebovať do 24 hodín)
VÝROBCA: Poľnohospodárske družstvo vo Vrábľoch, Levická 886, 952 01 Vráble
KRAJINA PÔVODU: Slovensko
Vo výrobku sa môže tvoriť srvátka, je to znakom prírodného jogurtového smoothie bez umelých konzervačných látok a umelých farbív.
Dobrý deň, objavil som Vaše produkty počas mojich ciest v okolí Nitry a pár krát som zo zvedavosti nakúpil v automate vo Vrábloch - výjazd na Levice. Ochutnal som zatiaľ 3 rôzne druhy (ktoré veľmi chutili) a dnes som otvoril "Moruša a Liči" s dátumom spotreby 28.12.2021 a 330g balenie doslova jemne vybuchlo a vychádzal z neho svetlý dym. Celkovo mám pocit, akoby v ňom nastala nejaká reakcia prezretia alebo kysnutia. Samotný nápoj bol po ochutnaní skoro jemne bublinkový.... mám pocit, že asi nebude vhodný na konzumáciu.... Ako je to v tých automatoch? Nie je možné, že počas teplých dní alebo ak na ne svieti slnko sa môže produkt pokaziť?
Dobrý deň,
preverili sme Váš podnet, teploty v automatoch sú v poriadku, všetky sú nastavené na 4-6°C. Danú šaržu však dávame na analýzu. Keď budete prechádzať cez Vráble ozvite sa nám prosím na tel. číslo 0917 660 999, produkt Vám vymeníme. S pozdravom Blašková, Aha farma
Ribezlove acidko miluje moj syn. Po case som si ho oblubila aj ja. Je fantasticke.