PREČO SÚ JADIERKA TEKVICE ZDRAVÉ?

PREČO SÚ JADIERKA TEKVICE ZDRAVÉ?

Hľadáte zdravú náhradu čipsov? Nech sa páči! Tekvicové jadierka sú skvelou možnosťou slaného a zdravého maškrtenia. Tekvicové jadierka sú nie len veľmi chutné, ale aj zdraviu prospešné.

Jadierka sú chrumkavé a lahodné, majú olivovú farbu. Sú sladučké so smotanovo-orechovou príchuťou. V tekvicových jadierkach nájdeme veľmi hodnotné tuky, esenciálne mastné kyseliny skupín OMEGA 3 a 6 a asi štvrtinu obsahu tvoria proteíny. Sú zdrojom mnohých zdraviu prospešných vitamínov, minerálov, antioxidantov a dôležitých esenciálnych aminokyselín.

Tekvicové jadierka sa odporúčajú konzumovať pri žalúdočných problémoch, reume, problémoch s prostatou alebo len tak pri čítaní knihy či sledovaní televízie. Sú zdrojom dôležitých minerálov. Nájdete v nich magnézium, sodík, železo, draslík, zinok, fosfor, meď, selén a mangán. Je bohatý tiež na kyselinu listovú, vitamíny A, skupiny B a C, E a K, karotén, ale aj kyselinu pantoténovú a OMEGA 3 a 6 nenasýtené mastné kyseliny.

Ich pravidelnou konzumáciou si zlepšíte kvalitu vlasov a nechtov. Majú protizápalové, antioxidačné a protiparazitické vlastnosti. A dokonca vám zlepšia náladu!

Majú všestranné využitie, hodia sa k rôznym šalátom, polievkam a omáčkam. Najobľúbenejšie sú na "lúskanie". Možno ste netušili, ale jadierka zabránia kyslosti v žalúdku. Konzumácia za hrsť tekvicových semienok zmierni nevoľnosť, nadúvanie a kyslú chuť v ústach. Hladinu cholesterolu dokážu znížiť až o 13 %, tým tiež znižujú riziko vzniku krvných zrazenín, srdcových chorôb a regulujú krvný tlak.

Tekvicové jadierka tak isto predchádzajú vzniku osteoporózy, pretože obsahujú už spomínaný zinok. Prispievajú k zníženiu nadváhy vďaka proteínom a vláknine budete dlhšie sýti. Majú protizápalové vlastnosti, ktoré poskytujú úľavu od príznakov artritídy. Chránia pred diabetom, pretože tekvicové semienka sú skvelé pri regulácii hladiny cukru a v neposlednom rade dokážu posilniť imunitný systém.


Späť na články
Vysoká kvalita
produktov
Regionálny
pestovateľ
Doprava
priamo domov
Bezpečný nákup
SSL certifikát